perjantai 9. syyskuuta 2011

Taran rakastaa syksyä...kunnes sataa

Niin se vaan on, että syksy on taas saapunut ja jäljellä on enää vain satunnaisia oikein lämpimiä päiviä. Ja Taran nauraa partaansa, että siitäs saitte kaikki jotka nautitte kesästä, nyt se on ohi. Kivaa on kunnes alkaa satamaan, sateellahan ei ulkona olla jos ei oo pakko. Taran ei vaan voi sietää vesisadetta.

Taranillahan on ollut paljon ongelmia kutinan kanssa, nyt syykin on selvillä. Teetin Taranista allergiatestit ja tuloshan on selvä; neiti on allerginen vähän kaikelle. Eli kesällä ongelmana ovat monet puut ja rehut, kaikkina aikoina ongelmana on jotkut ruoka-aineet, varasto- ja pölypunkki ja sitten on vielä iholla eläviä sieniä. Joihinkin näihin minulla on selvä ratkaisu esim. vältä tiettyjä ruoka-aineita, aika yksinkertaista. Enemmän päänvaivaa tuottaa esim. pöypunkki, ei siitä pääse eroon lopullisesti, siivoat ja käännät selkäsi niin ne pirulaiset ovat palanneet.. Mutta näillä mennään ja nyt kun tiedän voin tehdä jotain helpottaakseni Tarania.

Sitten vähän iloisempia syksyisiä juttuja. Kävimme yhetenä viikonloppuna metsässä hengailemassa (kai siellä oli tarkoitus kerätä jotain sinisiä juttuja..). No anyways koirat oli messissä ja niillä näytti olevan lystiä juosta metsässä. Tai siis Milo ja Taran hoitivat juoksemisen, Hippu etsi turvaa, ettei jäisi alle. :D Metsään ei tainnut jäädä yhtään mustikkaa kun Taran veti niitä itse varvuista minkä kerkesi. Milolle maistui myös, mutta ei kuitenkaan viitsinyt niitä itse kauheasti kerätä. Rakas veljeni Joonas avasi taas suuren suunsa ja sanoi, että "Ehkä chow chown kieli on siksi niin sininen kun ne syö paljon mustikkaa". Ehkä näin on, who really knows? Tältä reissulta on jopa pari kuvaa olemassa, taidampa laittaa tännekin pari.

Lauma ÖÖhön kuuluu myös kaksi papukaijaa vaikka ne jäävätkin täällä vähemmälle huomiolle. Nytpä kerron vähän niistäkin, on ne sen ansainneet. Elikkäs kaksi nymfi-herraa Osku ja Oskari, pojilla ikää noin 13 v. ovat olleet minulla 11 vuotta. Asuvat kesälahdella Hipun ilona, vaikka minun  ovatkin. Käyn aina moikkaamassa ja hoitamassa niitä siellä. Pojat muuttavat lähipäivinä isoon ja hienoon häkkiin, laitan kuvan kohan häkki on täysin valmis. Vaikka ei entisessäkään varsinaisesti vikaa ole. Mutta pojat ovat ansainneet isomman poikamiesboksin ;)
Ja mitäs se Taran mussuttaa.. 

Minkälie karhun bongasivat
Olihan se pall.. Hippukin mukana

2 kommenttia:

  1. Hahaa!! Sanoitpas ne nimet ääneen : D Nytpä tiedän minäkin ne!

    Voi Taran-parkaa :/ Se on ilmeisesti siirryttävä barffiin, jos on varastopunkillekin allerginen? Kurja juttu, mutta taitaa olla vähän rodun kiro :/

    Mukava kuitenkin saada teiltäkin päivitys pitkästä aikaa, ja ainakaan mustikoille Taran ei näy olevan allerginen : D!!

    VastaaPoista
  2. Taranin velin-Mustin mielestä mustikat ovat parasta mitä metsästä löytyy. Myös vihreät osat maistuvat:-.

    VastaaPoista